Home » Blog » Over de top

Over de top

Over de top

Gisteren stond ik op een beurs, dat was fijn, dat was leuk en gezellig !

Maar daar heb ik ook wel wat  staaltjes gezien van “spiritueel over de top”  waar ik met plezier, verbazing en ook wat irritatie naar heb zitten kijken.

Voor mijn buurman was het de eerste keer dat hij op een beurs zat en hij heeft de hele dag echt letterlijk zitten trillen van de stress. Zijn cliënten zagen dat ook en zeiden daar regelmatig wat van, ze vonden het heel onprettig en voelden zijn spanning. Voordat de beurs openging voor het publiek, zei hij mij dat hij het heel spannend vond, zo’n eerste keer en dat snapte ik best. Voor de steun had hij zijn vriendin en zoontje meegenomen, een jongetje van een jaar of tien, schat ik.  En laat zijn vriendin voor de gezelligheid mij uitkiezen om me de hele dag te laten zien hoe geweldig spiritueel ze is ?!

Als deze man een consult had, kwam zij regelmatig even “inbreken” en dan zei ze tegen de cliënten dat hij zo gespannen was, omdat hij heel veel energie oppikte van anderen.

Het begon al vroeg in de ochtend, ik had mijn tafel mooi ingericht en ging daarna even lekker naar buiten, de zon in. Meteen kwam ze naast me zitten en vroeg of ik een bepaald boek al had gelezen. Ik had dat boek nog nooit gelezen en vertelde dat ik niet meer zo’n lezer ben, in het verleden wel, maar dat ik er nu niet meer zo’n behoefte aan heb. Nou, volgens haar kon ik mijn werk niet goed doen zonder dat bepaalde boek, wat overigens op een soort van verboden lijst staat, vertelde ze heel interessant.  Ook begon ze over allerlei complottheoriën waar ik nog nooit van gehoord had…..maar ja, ik houd me daar ook niet zo mee bezig eigenlijk.

Ik had er al snel genoeg van, van dat bijna hysterische gedoe van deze dame, dus ik ging weer naar binnen.

De beurs ging open en er kwamen al wat bezoekers in de ruimte en toen ging deze mevrouw zo ongeveer om de tien minuten haar zoontje een “healing” geven, terwijl ze dan wel goed in het rond keek om te zien of wij dat allemaal we in de gaten hadden. Ook was haar blik regelmatig op mij gericht, want ik moest natuurlijk wel zien hoe bewust ze met haar kind omging. Dat jongetje wilde helemaal niet steeds maar stilzitten en in zijn aura laten rommelen door moeders, hij wilde gewoon buiten spelen. Maar mama was er heel stellig in, ze moest haar zoon goed beschermen tegen alle energie die er in de ruimte hing.  Ook mocht hij mensen geen handje geven als begroeting, maar hij moest zijn handen vouwen en Namasté zeggen.  De hele dag door kreeg hij les van zijn moeder over Chakra’s enzo, want hij was nou eenmaal een heel bijzonder kind, dus dat moest hij allemaal leren. En ondertussen hield ze mij nauwlettend in de gaten, maar omdat ik geen aandacht aan haar schonk, raakte ze geïrriteerd, dat voelde ik wel. Waarschijnlijk hoopte ze dat ik zou zeggen dat ze geweldig bezig was, maar ik zei niks ! En ik moet toegeven dat ik af en toe de behoefte had om me ertegenaan te gaan bemoeien, maar ik heb het niet gedaan.

Zoontjelief raakte steeds meer van de kook, werd een echt stuiterballetje en wilde alleen maar rondjes rennen, alle tafels waar de consulenten zaten aanraken en met elastiekjes op mensen schieten. Arm kind, dacht ik.

’S-Middags ging ik weer even naar buiten  en deze dame stond met een groepje mensen te praten over spiritualiteit, God, Jezus, chemtrails, Chakra’s en engelenkaarten………Ik ging lekker in de zon op een bankje zitten en zat heerlijk te genieten, tot ze keihard naar  mij riep of ik soms hoofdpijn had ? Ik zei dat ik geen hoofdpijn had, dat heb ik zelden. Jawel zei ze, jij hebt hoofdpijn, dat voel ik. Nou, zei ik, dan is dat jouw eigen hoofdpijn hoor, waarop ze zei dat ze dat van mij had overgenomen. Ik moest me bedwingen om niet de slappe lach te krijgen en zei dat dat niet zo slim is om hoofdpijn van iemand anders over te nemen en áls die hoofdpijn al van mij was geweest, dan was ik er nu in ieder geval vanaf, dankjewel !

Toen barstte er een lachsalvo los, iedereen begon hardop te lachen en kon ik eindelijk schaamteloos de slappe lach krijgen, haha.

Later die dag kwam ze me nog even vertellen dat ze echt al heel ver is op haar pad en dat ze niet meer zoveel te leren heeft, hier op aarde, dat het haar taak is om leraar te zijn. Ik heb haar heel veel succes en geluk gewenst natuurlijk.

Maar het was verder een heerlijke dag hoor, veel leuke mensen ontmoet en fijne consulten . Ik heb me prima vermaakt.

© Leonoor. 03-11-2014


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.