Home » Blog » Lichtwerk

Lichtwerk

Lichtwerk

Er zijn wat dingen die mij opvallen en daar wil ik graag iets over kwijt.

Waarschijnlijk zijn er weer een heleboel mensen die zich afvragen waarom ik hier nu alweer over begin en tegen die mensen zeg ik dat ik dat zal blijven doen zolang het nodig is en tot ik er bij neerval.

Vooral op Facebook kom ik heel wat verhalen tegen van en over lichtwerkers. Hele verheven verhalen zijn dat, die gaan over “opgestegen meesters” , Engelen, de energiefrequentie van vandaag en het verhogen van hun trillingsgetal.

 

Mooi. Prachtig allemaal. Echt geweldig dat er steeds meer mensen bewust worden en dat het Universum steeds dichterbij komt.

 

Maar wat mij dan zo opvalt is, dat wanneer ik iets plaats over de Voedselbank waar ik werk, of over wat je zou doen als er een dakloze voor jouw deur staat……….deze lichtwerkers demonstratief zwijgen.

En ergens snap ik het wel een beetje, want het gaat niet over licht en liefde, het gaat niet over spirituele roze wolken en verheven bewustzijn. Nee, het gaat over de Aardse realiteit van heel veel mensen die in nood zijn, dus daar is niks zweverigs of spiritueel verhevens aan. Het is confronterend en niet zo’n beetje ook.

En begrijp me goed, het maakt mij niks uit of ik veel likes krijg of weinig, het is gewoon iets dat mij enorm opvalt.

 

Even wat feitjes ;

Alleen al in Nederland zijn er minstens 40.000 mensen dakloos en leven meer dan 1 miljoen onder de armoedegrens. Ook zijn er heel veel eenzame mensen, niet alleen ouderen en hebben ontzettend veel mensen psychische en fysieke problemen en zijn er duizenden kinderen die niet eens een bed hebben om in te slapen en die zonder ontbijt naar school gaan.

Ook komen er steeds meer Voedselbanken en bij de Voedselbank waar ik werk, zie ik wekelijks het aantal cliënten groeien.

 

Met mijn simpele mensenhersens vraag ik mij dan af of het nou niet juist de bedoeling is dat deze, al dan niet zelfverklaarde lichtwerkers hier op Aarde zijn gekomen om hun licht en liefde te verspreiden en anderen te helpen die in nood zijn ?

 

Ik ken er wel een paar hoor, de ECHTE lichtwerkers. Juist zij hebben het helemaal niet nodig om van de daken te schreeuwen dat ze lichtwerker zijn, dit zijn de mensen die daar over zwijgen en die Facebook niet nodig hebben om te showen hoe bewust ze zijn en daar heel veel aandacht en likes voor nodig hebben.

Dit zijn de mensen die niet lullen maar poetsen, dit zijn de mensen die écht wat doen in plaats van mooie verhalen vertellen en voor mij zijn zij de werkelijke Engelen op Aarde.

En volgens mij is dat nou precies de bedoeling van lichtwerker zijn……zij hebben een taak op zich genomen, een zware taak. Die taak heeft geen donder te maken met verheven roze wolken, maar met de rauwe Aardse werkelijkheid en dáár te helpen waar het nodig is. Zij brengen werkelijk licht en liefde en zijn bescheiden behulpzaam, zonder woorden maar met daden van liefde.

 

Nu het weer December is en de Kerstperiode aanbreekt hebben de meeste mensen het over licht en liefde en wensen we elkaar allerlei moois toe.

Mooi ! Prachtig !

En wat gaan we de rest van het jaar doen ? Blijft het bij mooie woorden of gaan we écht in actie komen ?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.