Home » Blog » Adem

Adem

Ademen

Heel vaak krijg ik van mensen de vraag hoe ze zich kunnen beschermen tegen de energie en invloed van anderen ?

En meestal stel ik dan de vraag hoe ze zelf in het leven staan, of ze bang zijn, onzeker zijn, of ze hier écht zijn………. En ik vraag dan of ze weten WAAROM ze hier zijn ?

Veel mensen zijn zich niet bewust van hun eigen energiesysteem, hun Chakra’s en hun Aura en voelen geen enkele ware connectie met de Aarde waarop ze wonen en het feit dat ze een deel zijn van het grote geheel, het Universum, is ze al helemaal vreemd.

Zelf geloof ik niet dat we ons kunnen beschermen tegen de invloed van anderen, en zeker niet wanneer we dat vanuit angst doen en dat  we ons kunnen beschermen tegen het leven met alles wat daar bij hoort, al onze ervaringen die we hier willen opdoen.

Ik geloof er wél in dat wanneer we ons bewust zijn van ons ware zelf, de angst voor het leven en onze voorzichtigheid met anderen verdwijnt als we doelgericht met onze eigen energie werken en er voor zorgen dat die energie gevoed wordt, in plaats van weggegeven aan anderen waardoor we ons blijven voelen als weerloze poppetjes waarmee anderen kunnen doen wat ze willen.

Wat ik veel mensen zie doen is stoppen met ademhalen en dat doen ze vooral wanneer het leven lastig en spannend is. Ze houden dan letterlijk hun adem in, alsof ze zichzelf doen geloven dat ze er niet zijn,  dat ze deze moeilijke situatie niet zelf meemaken. In feite zijn ze dan buiten hun lichaam en het is nou juist zo ontzettend belangrijk dat we helemaal bewust IN ons lichaam zijn, want dit lichaam hebben we heel hard nodig zolang we hier op Aarde zijn.

Adem is leven. Ons lichaam heeft zuurstof nodig om goed te kunnen functioneren. Onze mind kunnen we tot rust brengen wanneer we BEWUST ademen, zodat niet alle energie in ons hoofd blijft zitten en de rest van het lichaam weer voldoende energie krijgt.

Door de adem in te houden, of oppervlakkig te ademen  wordt het Hartchakra gesloten en dat zorgt dan weer voor angst en wantrouwen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.