Home » Blog » De Hemel

De Hemel

De Hemel

Een paar dagen geleden vroeg iemand mij of de Hemel en de Hel bestaan en zo ja, hoe de Hemel en de Hel er dan uitzien ?

Dat vond ik een interessante vraag en ik moest daar een tijdje over nadenken en voelen, want ik wist er niet zo 1,2,3 een antwoord op te geven.

Volgens veel religies is de Hemel een plaats waar je heen gaat als het fysieke lichaam sterft. Tenminste wanneer je het verdiend hebt om naar de Hemel te gaan, als je braaf en zonder zonden bent geweest want anders ga je naar de Hel.

En terwijl ik met die vraag bezig was bedacht ik dat het concept Hemel en Hel voortkomt uit angst en onderdrukking vanuit veel religies. Maar dat is een ander verhaal, ik ga terug naar de vraag of de Hemel en de Hel bestaan.

 Voor mij zijn de Hemel en de Hel geen “plaatsen” waar je naartoe gaat, maar een staat van bewustzijn, een dimensie, een trillingsfrequentie…….

Veel mensen hebben het idee dat die Hemel een plek is waar het dan ineens allemaal koek en ei is, waar we gezellig op roze wolken lief zitten te wezen en van gouden bordjes eten. Zelf denk ik daar anders over, want met mijn simpele mensenhersens kan ik me gewoon niet voorstellen dat iemand die in dit leven verschrikkelijke dingen heeft gedaan, ineens helemaal “clean” is.  Ik geloof niet in Hel en verdoemenis, in straffen en veroordelen als een Ziel terug naar Spirit gaat. Ik geloof er in dat iedereen liefdevol ontvangen wordt daar en dat er vanuit die onvoorwaardelijke liefde hulp wordt geboden aan hen die “de weg zijn kwijtgeraakt” of die weg nog niet gevonden hebben.

Ieder mens leeft en handelt vanuit het bewustzijn dat ie op dit moment heeft en dat heeft vaak vreselijke consequenties, zoals we allemaal weten. Maar ik denk dat mensen gewoon niet anders kunnen, wanneer ze nog niet weten hoe het anders kan. Waarmee ik natuurlijk niet allerlei vreselijke daden wil goedpraten en rechtbreien.

Jeshua zei ooit “vergeef hen want ze weten niet beter” en zo zie ik dat ook.

Wanneer het fysieke lichaam dus sterft en de Ziel de Aardse dimensie verlaat, komt die Ziel in een dimensie die lijkt op de energie waarin het op Aarde heeft geleefd. 

Zoiets als “zo beneden, zo boven”

Mijn zoon in Spirit heeft me  ooit een stukje laten zien van een dimensie waar Zielen waren die wij hier op Aarde slecht zouden noemen. Deze Zielen werden door liefde en compassie omringd en kregen hulp bij het verwerken van de dingen die ze gedaan hadden en konden op die manier stukje voor stukje die energie gaan loslaten en nieuwe inzichten verkrijgen. Dus zoals we hier op Aarde inzichten krijgen door onze ervaringen en groeien in bewustzijn, zo gaat het ook daar, als Ziel blijven we ontwikkelen.

Mijn zoon vertelde me ook dat er Zielen zijn die geen hulp willen, die in hun duistere energie willen blijven en dat mag, niemand wordt ergens toe gedwongen en dat zou ook niet werken, niemand wordt veroordeeld en iedereen mag zijn…….al vertelde hij ook dat hij het verdrietig vind om te zien dat deze Zielen zo lijden.

En zoals er in die dimensies voor  “daders” wordt gezorgd, zo gaat dat natuurlijk ook voor slachtoffers. Veel mensen hebben nare ervaringen opgedaan in het Aardse leven en ook voor hen is er hulp bij het verwerken van trauma’s en wordt er voor ze gezorgd.

Laten wij dat ook zo doen, hier op Aarde.

Leonoor. ©2018


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.