Home » Blog » Controle loslaten

Controle loslaten

Controle loslaten

We zijn in de 3D-realiteit ( de oude energie) gewend om vanuit een horizontale energie te leven,  te denken en te reageren. We reageren vaak sterk op de energie van anderen en er zijn oordelen, labeltjes, we vergelijken alles en iedereen met elkaar en reageren op elkaar. We plaatsen alles in hokjes van goed of fout, omdat onze mind de controle wil kunnen behouden en het overzicht wil bewaren. Want stel je toch voor dat we de controle verliezen…..dat is een heel eng idee voor velen.

Maar juist die controle houdt ons gevangen in allerlei systemen en bedenken we zélf geen gevangenismuren, dan geven we anderen wel de kans om dat voor ons te doen.

Om werkelijk in de nieuwe energie te leven, is het goed om het verlangen om te vergelijken en etiketjes te plakken te gaan loslaten, omdat het altijd op oordelen gebaseerd is en het ons alleen maar in een constante strijd gevangen houdt.

Een tijdje geleden had ik een droom waarin ik in een donker huis was en ik wanhopig op zoek naar de lichtknop was, maar ik kon ‘m niet vinden en wilde daar weg, omdat ik het heel onprettig vond en me niet thuis voelde. Toen ik wakker werd realiseerde ik me dat het een mooie en symbolische droom was, omdat ik blijkbaar vergeten was dat ik zelf het licht was en dus niet langer op zoek hoefde te gaan naar die lichtknop en gewoon heel simpel zelf het licht aan kon doen.

Zo is de nieuwe energie voor mij, zelf het licht aansteken en dat gaat best gemakkelijk, ik hoef  niet naar de lichtknop te zoeken, ik hoef er geen uren voor te mediteren of mantra’s te zingen of een kilo Amethist om mijn nek te hangen. Ik hoef me er alleen maar mee te verbinden en het is er. Iets verderop in dit verhaal zal ik je vertellen hoe ik dat doe. Het is er voor iedereen en wij zijn het allemaal.

En natuurlijk val ik nog wel eens terug in de oude energie en dat merk ik dan meteen aan alles wat er in mijzelf en om me heen gebeurt en daar reageer ik dan op. Ik zit dan weer in die horizontale energie, terwijl ik verlang naar de verticale energie, de verbondenheid met AL DAT IS.

Observeren zonder oordeel is dus het credo en dat vind ik niet altijd gemakkelijk. Maar gelukkig kan ik mezelf tegenwoordig heel snel terugfluiten, want ik wil daar gewoon niet meer zijn, in die negatieve oude energie. Dat hoort bij “toen” en ik ben allang niet meer wie ik ooit was.  Ik heb gewoon zelf de keuze met welke energie ik me wil verbinden.

Er was een periode in mijn leven waarin ik zo’n beetje alles wat me dierbaar was, kwijtraakte en ik vond het leven maar heel gemeen. Hartverscheurend pijnlijk vond ik het allemaal, maar gelukkig viel uiteindelijk het kwartje bij mij en realiseerde ik me dat het allemaal juist heel goed was geweest, hoe pijnlijk ik het soms ook nog wel eens kan vinden. Want voor mij is niets zo moeilijk als loslaten.

De overgang naar 5D is voor heel veel mensen behoorlijk intens en heftig, ook voor mij. Ik merkt dat mijn lijf heel sterk reageert op de chaos en onrust om me heen en dat ik daar heel erg moe van word. Ook harde geluiden komen enorm binnen en het is lastig om me daar voor af te sluiten, dus ik blijf er zo veel mogelijk bij uit de buurt.  Maar ik weet dat dit allemaal met de verhoogde energietrilling te maken heeft en dat onze lichamen losgekoppeld worden van oude energie-structuren. Als dat allemaal in één keer zou gebeuren, zouden we dat niet aankunnen, vandaar dat het gedoseerd gaat en het zo lang duurt. We gaan van koolstoffelijke wezens naar kristallijne wezens en dat is een enorme overgang die tijd nodig heeft en waar we aan moeten wennen.

Belangrijk is het dus om goed voor onszelf te zorgen, zo liefdevol mogelijk met onszelf omgaan en geen oordeel vellen als we een keer uit de bocht vliegen, of iemand anders dat doet.

Wat ik tegenwoordig doe is ongegeneerd een hele dag op de bank hangen als ik moe ben en rust nodig heb. Vroeger zou ik me daar enorm schuldig over voelen, want ik moest nog dit en ik wilde nog dat……………ik vind het nu gewoon heerlijk om de rust en de stilte op te zoeken, dat is gewoon van levensbelang voor mij.

Heb vertrouwen in jouw lichaam, dat zegt wat het nodig heeft. Plaats jezelf in het licht, dat er altijd is, ook voor jou. Maak bewust de keuze om hier echt te zijn, neem jouw plek op Aarde in, dat is jouw geboorterecht en  hoe beter je geaard bent, hoe meer rust je in jezelf krijgt.

 

Oefening om jezelf te aarden en in het licht te zetten.

Ga ergens waar je niet gestoord wordt zitten of liggen, kijk maar wat voor jou het meest comfortabel is.

Leg jouw handen op je buik en ben je bewust van jouw ademhaling. Bij de meeste mensen zit de ademhaling veel te hoog, probeer heel rustig naar jouw buik te ademen en voel hoe jouw handen op-en neer gaan.

Stel je dan voor dat er uit jouw voetzolen “boomwortels” komen en die wortels stuur je heel diep de Aarde in, maak ze ook heel breed om je heen, zodat je stevig verankerd bent met de Aarde en daarmee helemaal jouw plek inneemt en de keuze maakt om hier écht te zijn.

Blijf ondertussen heel rustig ademen, volg jouw eigen tempo en blijf BEWUST ademen. Als je merkt dat je ergens door afgeleid wordt is dat niet erg, concentreer je dan weer gewoon op jouw ademhaling en je bent weer terug.

Visualiseer dan een enorme kolom van licht, waar jij middenin staat, zit, ligt…….en voel hoe dit licht jou beschermd, voel hoe veilig en vredig het daar is en weet dat je verbonden bent met het licht dat uit de Bron komt, van AL DAT IS en dat jij daar onderdeel van bent.

Voel hoe dat licht zich verspreidt in jouw lichaam, in al jouw organen, jouw cellen, jouw gedachten, jouw leven.

Niet meer afgescheiden dus, maar één met jouw Ziel, met jouw lichaam en AL DAT IS.

© Leonoor. 07-05-2019


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.