Home » Blog » Botsen

Botsen

Tijdens al die jaren dat ik me bewust ben van het ascensie-proces ervaar ik heel regelmatig dat het “botst”in mij. Oude energie moet er uit om ruimte te maken voor de nieuwe energie, verhoogd bewustzijn.

En dat is op gezette tijden best wel lastig, zacht uitgedrukt.

Want ik kan een hele periode heerlijk in de flow zitten, dan stroomt alles zoals ik het wil en fijn vind en dan ineens……ben ik behoorlijk onderuit.

Dan slaap ik heel slecht, lig echt uren wakker en heb een humeur om op te schieten, niks is goed, niks is leuk, mijn lijf doet lastig, blehhhhh.

Vanochtend stelde ik in een Facebookgroep de vraag of anderen daar ook last van hebben en hoe zij daarmee omgaan. Meteen daarna heb ik de laptop uitgezet en de wasmachine aangezet en kreeg ik de behoefte om te gaan schrijven. Ik voelde dat Quan Yin er was en dat we samen naar dit thema gingen kijken en het onderzoeken.

Ze liet me zien dat ik bijna mijn hele leven bezig geweest ben met overleven en dat ik er voor gekozen heb om te gaan leven. Ik ben dus ruimte aan het maken voor de nieuwe energie en dat gaat niet zomaar vanzelf.  Zie liet me een “plaatje”van een huis zien, dat gerenoveerd wordt en daarmee begreep ik meteen wat ze bedoelde, want tijdens een verbouwing is het één grote onoverzichtelijke rommel. Ik heb wel een idee hoe het huis moet worden, maar daarvoor moet ik wel eerst heel wat puin ruimen, door de troep heen proberen te kijken en me voor ogen  blijven houden hoe het straks gaat worden. Een prachtig huis dat ik kan inrichten zoals ik het wil en met de kleuren die ik mooi vind. Een veilig nest gaat het worden waar ik alleen nog maar mensen binnenlaat waar ik écht contact mee heb, alle anderen blijven op afstand.

En met mooie lampen, die een zacht licht verspreiden, een heerlijke comfortabele bank om in weg te zakken en mooie rustgevende muziek op de achtergrond.  Ik fantaseer nog even lekker verder om het plaatje concreet te maken.

Maar goed, eerst die verbouwing dus en puin ruimen. En ik begrijp ineens weer waarom die botsingen er soms zijn en dat ik het oordeel dat ik daar over heb, maar eens los moet gaan laten omdat de verbouwing daardoor stil komt te liggen. Opruimen kost nou eenmaal energie en kan heftig zijn. Oude herinneringen komen voorbij. Oude pijnen die ik lang geleden in een doos had gestopt komen weer even “gezellig” langs. Joehoe, ik ben er nog.

Ik realiseer me dus dat het geen enkele zin heeft om me te verzetten en dat het oude energie is, dat het gewoon bij mijn leven van vroeger hoort en dat ik nu bewust genoeg ben om er de nieuwe energie voor in de plaats te zetten, waardoor die oude en pijnlijke ervaringen kunnen helen.

Want ik ben de enige die dat voor mezelf kan doen, dit puin moet ik zelf ruimen en de energie veranderen.

Geen verzet meer dus, maar licht brengen waar het licht nodig heeft. Desnoods met wat extra bouwlampen. En als je me zoekt…..ik sta op de steigers.

Leonoor. ©2018


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.