Home » Blog » Gratis

Gratis

Kerstknallers, Paasaanbieding, Pinksteruitverkoop…….

Spiritueel ondernemen is big business geworden als ik het zo op Facebook en daarbuiten bekijk. De aanbiedingen vliegen me om de oren en veel mensen hebben het alleen nog maar over hun onderneming, hun business en wat ik in al die verhalen dan vooral mis, is de liefde voor het werk dat ze doen.

Ik lees vooral verhalen over trainingen, webinars, seminars, challenges, cursussen die er voor moeten zorgen dat Spiritueel ondernemers vooral succesvol moeten zijn, hun ideale klanten moeten bepalen en hoe ze het beste aan marketing kunnen doen zodat ze nóg meer likes op hun pagina krijgen.

En daar gaan veel ondernemers ver in. Veel te ver soms wat mij betreft. Ik wil niet tegen zere benen trappen, tere zieltjes beledigen of mensen de stuipen op het lijf jagen…………..maar als je weet dat dit alles gebaseerd is op angst, op oude energie en op oude systemen die met geld en macht te maken hebben en waarvan we inmiddels donders goed weten dat het niet meer werkt nu de nieuwe energie meer en meer geïntegreerd wordt, waarom blijven deze mensen dit soort energie dan toch koste wat kost in stand houden ?

Ik zie zo veel prachtige collega’s die zo ontzettend veel moois te bieden hebben over de kop gaan omdat ze de zoveelste gratis weggeefactie in feite hun eigen energie aan het weggeven zijn.

Ik zie die prachtige collega’s over de kop gaan in een competitiestrijd met elkaar. De één wil nog succesvoller overkomen dan de ander en geven ontzettend veel van hun kwaliteiten gratis en voor niks weg, in de hoop meer mensen naar hun praktijk te trekken.

Want wat denk je wat er gebeurt als je in die oude energie van “gratis” en “korting” zit ? Dan krijg je alleen maar parasieten, halers en zuigers op je pad. Die bij jou komen tanken en daar niet of nauwelijks voor betalen en uiteindelijk blijf jij met een lege tank zitten, gebruikt en uitgeput van het vele geven en daar niks voor terug krijgen. En de rupsjes nooitgenoeg zullen dus nooit genoeg hebben aan alleen jouw energie, want die halen ze elders ook gratis en voor niks. Mensen worden nou eenmaal hebberig van gratis.

Houdoe en bedankt !

Het stikt inmiddels van de coaches die jou willen doen geloven dat wanneer je maar genoeg gratis weggeeft, jouw praktijk uiteindelijk vol zal lopen. Alleen al op Facebook zie ik door de bomen het bos niet meer, zo veel coaches als er zijn. En dat snap ik wel, want het is big business en de enige die er rijk van wordt, is die businesscoach zelf.


Realiseer je dat dit alles dus gebaseerd is op oude energie, op armoedebewustzijn. GRATIS is armoedebewustzjn. Gewoon omdat je hoopt dat wanneer je maar genoeg weggeeft, je er vanzelf iets voor terug gaat krijgen. En dat krijg je dus niet. Zo zit namelijk ons hele maatschappelijke systeem in elkaar, gebaseerd op armoedebewustzijn.

Het helpt echt niet, al die gratis nieuwsbrieven, gratis Healings, gratis verlichting in zeven stappen, gratis Readings, gratis kaartleggingen, gratis……………en je helpt daar de ander helemaal niet mee, je houdt in feite diens armoedebewustzijn in stand en dat zou je toch niet willen denk ik ?! Je dient als gever alleen als compensatie voor het gevoel van tekortkomen bij de ander. En die leegte ga je op die manier niet opvullen.

En tegelijkertijd houd je ook jouw eigen armoedebewustzijn in stand op die manier. Want vraag je eens af….hoeveel vind jij jezelf waard ? Hoeveel vind jij de Spirits waarmee je werkt waard ? Vraag je ook eens af wat voor energie je neerzet voor jezelf, jouw cliënt en de Spirituele wereld als je jouw en hun energie gratis weggeeft.

Gratis is nooit gratis. Wat er gebeurt is dat alleen het ego er beter van wordt, maar dat het jouw Ziel enorm veel kost. Dus hoeveel is jouw Ziel jou waard ?

Leonoor. ©2015


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.