Home » Blog » Duistere kantjes

Duistere kantjes

Fake spiritualiteit

Vaak kom ik in spirituele leringen tegen dat onze “duistere” kanten overwonnen moeten worden, ze mogen er niet meer zijn en moeten zo snel mogelijk weg. Gevoelens als boosheid, jaloezie, angst worden als saboteurs ervaren, als tegenwerkende krachten die uitgebannen moeten worden.

Wanneer iemand op bijvoorbeeld Facebook iets vertelt over zijn/haar problemen, wordt hij/zij meteen belerend toegesproken door hén die het blijkbaar al helemaal op een rijtje hebben, want in het aardse spiri-wereldje is het not done om het over aardse problemen te hebben, dat wordt als negatief en onbewust bestempeld. Je MOET positief zijn! Alles wat negatief is, moet zo snel mogelijk onder een spiritueel dekentje verstopt worden, want het is confronterend en wordt als on-spiritueel ervaren.

Wij mensen hebben vele levens lang heel veel ervaringen opgedaan en vaak waren die ervaringen bijzonder heftig en pijnlijk. Ik geloof er niet in dat al deze ervaringen in deze bijzondere tijd allemaal verwerkt en losgelaten kunnen worden, ik denk dat dát onmogelijk is en volgens mij is het ook onnodig. We kunnen hooguit proberen er anders mee om te gaan en met meer liefde te kijken naar onze ervaringen.

Voor mij betekenen die duistere kantjes de delen in jezelf die verwaarloosd zijn die geen aandacht krijgen, niet begrepen en gezien worden en die afgescheiden zijn van liefde en steun.

Veel mensen die met bewustwording bezig zijn schamen zich vaak voor de minder spirituele aspecten in zichzelf en eigenlijk kost dat alleen maar ontzettend veel energie, omdat we voortdurend in conflict met onszelf zijn en de controle willen houden. Er is dan steeds een tweestrijd in onszelf, degene die we willen laten zien en dat wat er nog steeds in ons zit en we liever verborgen houden, om het ideaalbeeld niet te verstoren voor de buitenwereld.

Iets willen overwinnen is een “oude energie-concept” en hoe meer onze “lichtkant” de minder liefdevolle kantjes in ons wegstopt, hoe meer we in een spirituele illusie leven. Want het enige dat werkelijk tegenwerkt is ons oordeel over deze aspecten, die volgens ons ideaalbeeld niet passen. Veel liefdevoller naar jezelf en het “collectief” toe is het erkennen van de pijn die je hebt, de trauma’s die je hebt opgelopen en het gewoon kunnen benoemen, zonder een kopje kleiner gemaakt te worden door spiritueel “hoogbegaafden”  want het is enkel en alleen hun eigen projectie.

Ik had gehoopt dat we in deze tijd van enorme bewustwording en nieuwe kansen, eindelijk vrij konden worden van welke systemen en geloofsovertuigingen dan ook, omdat ze zó lang een gevangenis voor ons zijn geweest. Maar wat ik vooral zie, is dat er nieuwe gevangenissen aan het ontstaan zijn en het “spirituele narcisme” enorm groeit, het ego, de overmatige zelf-geilheid ( sorry voor dat woord)  en het zich verheven voelen vieren hoogtij.

Want er ontstaan wel heel veel regeltjes en wetjes momenteel. Was het nou juist niet de bedoeling dat we vrij zouden worden van beperkende overtuigingen ? Maar er ontstaan weer evenveel nieuwe beperkende overtuigingen. Een daarvan is dat we al onze pijn, zorgen, verdriet en trauma;s moeten hebben losgelaten om te kunnen shiften naar 5D.  Anders kan je niet mee. Punt. Over duistere kantjes gesproken……het is namelijk niet Spirit die ons dit oplegt, het is ego, dwang en betweterigheid.

Een ander aspect is het feit dat we eeuwenlang vast hebben gezeten in beperkende religie’s en dogma’s, waar het altijd ging ( onder andere)  over wij tegen zij. Maar in de Aardse spirituele wereld gebeurt nu precies hetzelfde…….wij tegen zij…….de “wakkeren” tegen de “slapenden” waar vaak behoorlijk denigrerend over wordt gesproken. Laat die slapende sukkels maar lekker aan hun lot over, las ik laatst ergens. En daar schrik ik van. Er wordt ook behoorlijk minachtend gepraat nu over 3D, terwijl wij toch allemaal, wakker of niet, eeuwenlang in het 3D bewustzijn hebben geleefd, dus waarom nu ineens die minachting, vraag ik mij af ? Het heeft toch gewoon met bewustzijnsgroei te maken, wat is daar zo min aan ?

Er ontstaan dus opnieuw allerlei oordelen en onvrijheden en ik denk dat dát allemaal met de angst voor het nieuwe te maken heeft en vanuit die angst hobbelen we weer met z’n allen achter nieuwe “leiders” aan die het allemaal veel beter weten en nieuwe regeltjes en voorschriften opleggen en ons iedere dag vertellen hoe wij dienen te leven. Angst om onszelf werkelijk te laten zien in alle grootsheid, angst om niet goed genoeg bevonden te worden, angst om werkelijk in de “IK BEN” aanwezigheid te zijn.

Een aantal jaren geleden wilde ik ergens een spirituele cursus volgen en ik mocht daar alleen maar binnen wanneer ik witte kleding zou dragen. Ik vroeg waarom dat was en kreeg het antwoord dat de spirituele kennis die ik zou ontvangen alleen maar binnen kon komen als ik me hulde in zuiver witte kleding. Ik ben meteen afgehaakt, want zodra iemand dwingend wordt ben ik weg, want dan gaat het niet meer over spiritualiteit, maar over ego.

Momenteel ligt de focus volledig op het streven om het 5D bewustzijn te betreden en dat kan blijkbaar alleen maar wanneer je helemaal vrij bent van aardse problemen. Gaat niet lukken zo en mensen worden hierdoor enorm onder druk gezet en worden weer beperkt in hun ZIJN door een onwaar geloofssysteem.

En je zou je eens ernstig moeten afvragen waar dat allemaal precies vandaan komt ?! Want Spirit legt geen enkel voorschrift op, Spirit oordeelt niet……..mensen doen dat zelf. Deze mensen zijn vaak de wereldverbeteraars en willen de wereld redden. Dat is natuurlijk een nobel streven, maar soms verliezen ze zichzelf in hun overtuigingsdrang en zien ze alleen nog maar dingen die “fout” zijn in anderen.

Universele liefde heeft geen behoefte aan oordelen, labeltjes en etiketjes, maar weet dat iedere Ziel een aspect is van AL DAT IS   en bezig is om zich dat weer te herinneren.

Als we werkelijk spiritueel willen groeien, is het dus belangrijk om de controle-behoeftheid te gaan loslaten en op een andere manier naar onze duistere aspecten te gaan kijken.

Veel mensen leggen zichzelf dus nogal wat overtuigingen op zoals ;

  • Ik moet sterk zijn om anderen te helpen.
  • Ik moet laten zien dat ik in mijn kracht sta.
  • Ik wil een voorbeeld zijn voor anderen.
  • Ik wil een lichtwerker zijn, dus ik mag alleen maar positief denken.
  • Ik moet 24/7 dienstbaar zijn aan anderen.
  • Ik mag niet oordelen.
  • Ik mag alleen maar lief zijn.
  • Waarschijnlijk weet jij er ook nog wel een paar.

 

We hebben dus allerlei definities over  “spirituele perfectie” gemaakt en vaak hebben we niet in de gaten dat deze definities blokkeren omdat we onze menselijkheid daarmee ontkennen, maar ook zien we niet dat het ons daarmee veroordelend en intolerant maakt. En dan wordt het in mijn ogen FAKE spiritualiteit.

Tegenwoordig wordt er zo veel gepraat over loslaten en misschien moeten we beginnen met het loslaten van die fake-spiritualiteit, want die leidt ons echt niet verder.

 Hoewel we allemaal Goddelijk zijn, zijn we zolang als we hier op Aarde zijn ook menselijk en dat mogen we gewoon laten zien.

© Leonoor. 03-07-2019


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.