Home » Blog » Keuzes

Keuzes

Keuzes maken

We maken dagelijks vele keuzes. Dat gaat van het kiezen welke producten we kopen in de winkel tot het maken van keuzes die veel omvattender zijn dan de gewone dagelijkse dingen en waarvan je weet dat ze consequenties zullen hebben. Niet alleen voor jou, maar ook voor anderen.

Belangrijk is om te onderzoeken hoe vaak we anderen nodig hebben in het maken van keuzes en ook vanuit welke energie we keuzes maken.

Heeft een ander bijvoorbeeld de leiding, of jij zelf ? Speel jij de hoofdrol in het spel dat jouw leven is, of neem je genoegen met een onbeduidend bijrolletje ?

Als je een bijrolletje speelt is de kans groot dat je geleefd wordt en anderen bepalen wat goed voor jou is. Althans…..wat zij dénken dat goed voor jou is. En zo wordt je geleefd, wordt er voor je gedacht, worden er keuzes voor jou gemaakt die jij misschien helemaal niet wilt en ben je afhankelijk geworden en heb je voor alles iemand anders nodig en zet je jezelf buitenspel.

Zo ga je je steeds incompleter voelen en jouw eigen vrijheid verliezen, van jouw HOOFDROL  ALS WARE SCHEPPER blijft helemaal niks meer over,  jouw vrijheid om te creëren heb je weg gegeven aan anderen. Je leeft dan in een soort van gevangenis.

Ooit ben ik ook zo geweest, onzeker en afhankelijk, dus ik begrijp jou heel erg goed, ik weet hoe dat voelt en hoe beperkend dat is en hoe vreselijk ongelukkig ik daar van werd.

Door jezelf in dit thema te observeren, kom je er achter dat je zelden of nooit BEWUSTE keuzes maakt en dat kan alleen maar wanneer je BEWUST AANWEZIG bent.

Het feit dat veel mensen onbewuste keuzes maken komt omdat ze nog in de oude energie-matrix zitten waarin ze hun leven laten bepalen door externe factoren, door alles en iedereen in hun omgeving en daar sterk op reageren en zichzelf altijd op de laatste plaats zetten. Ze leven in een, wat ik noem “horizontale energie” Veel mensen geven heel veel van zichzelf, van hun eigen energie weg, in de hoop daar iets voor terug te krijgen. Eigenlijk is men steeds bezig een emotionele leegte op te vullen met de energie van anderen en maken ze hun eigen energie totaal ondergeschikt.

BEWUST AANWEZIG zijn betekent dat je je bewust bent van het feit dat je onderdeel bent van het grote geheel, het universele collectief en die energie noem ik altijd “verticaal” en je neemt bewust jouw plek in, in het grote geheel.

Iemand die bewust aanwezig is, zet zichzelf altijd op de eerste plaats. Dat heeft niets met egoïsme te maken, maar men is  bewust van zijn/haar SCHEPPER-SCHAP en kan geven zonder daar iets voor terug te verlangen, vanuit het vertrouwen dat er genoeg energie is en die energie kan overvloedig stromen, dat gaat helemaal vanzelf. Er is dan geen “dubbele agenda”meer, geen behoefte meer om te geven in de hoop iets terug te krijgen om de leegte op te vullen.

Je kunt dus op twee manieren keuzes maken ;

  • Vanuit de oude energie-matrix…..het “verstand” …….aangeleerde keuzes……angst…….manipulatie…..horizontale verbindingen…..conditioneringen……angst voor verlies….
  • Door de nieuwe energie BEWUST toe te staan……vanuit het weten dat ook jij een schepper bent….vanuit zelfliefde…..door BEWUST AANWEZIG te zijn……door je uit oude beperkende verbindingen los te maken…..door de hoofdrol te gaan spelen.

 

Hoe leer je bewuste keuzes te maken ?

Door toe te durven geven dat je bang en onzeker bent en er NU voor te kiezen dat je die angst en onzekerheid niet langer de kans geeft alles in jouw leven te saboteren. Je weet dat die angst en onzekerheid door jouw mind in stand gehouden wordt en je weet ook dat ongeveer 99 % van wat jouw mind zegt helemaal niet klopt.

Ik wil dus niet beweren dat je nu net moet gaan doen of die angst en onzekerheid er niet is….want die is er nog wel en ooit waren ze terecht. Maar door ze te erkennen, ze aan te durven kijken  en er dan iets anders voor in de plaats te gaan zetten, stapje voor stapje, kom je al een heel eind.

Omdat wij allen scheppers zijn kunnen we heel veel creaties maken en  als we in staat zijn om angsten en onzekerheden te creëren en heel lang in stand te houden, zo zijn we dus ook in staat om een andere energie te creëren die veel constructiever is en waar we simpel gezegd een stuk gelukkiger van worden.

In deze ascensieperiode helpt het gewoon niet meer om angsten en onzekerheden te blijven ontkennen of ze onder een roze spiritueel dekentje te verstoppen, maar we worden nu enorm uitgedaagd om al die ouwe meuk maar eens te gaan opruimen. Want vergis je niet….al die oude energie heeft zich behoorlijk vastgezet in ons lichaam en onze mind, waardoor het dan bijna onmogelijk is om de nieuwe energie te laten stromen.

Als je de keuze maakt om in de energie van  “willen” “dromen” “wensen” “verlangen” te blijven, dan blijf je op het reservebankje zitten en gebeurt er helemaal niks, dan kan je wachten tot je een ons weegt en het kost je alleen maar heel veel energie.

 Het is tijd om te kiezen MET JOUW HELE BEWUSTE ZIJN, zodat je de scheppende energie in beweging zet.

En dat is helemaal niet zo moeilijk, alleen wil jouw mind het graag erg ingewikkeld houden, want dat is ie namelijk gewend om te doen.

Welke keuze ga jij NU maken ?

Leonoor. ©2018


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.