Home » Blog » Nieuwe energie

Nieuwe energie

Wat een prachtige dag is het weer. De lucht is blauwer dan ooit, lijkt het wel en het licht lijkt helderder dan ooit. Er heerst stilte in mij en toen ik vanochtend vroeg buiten zat met een heerlijke kop koffie, hoorde ik heel veel vogels kwetteren en fluiten en ik voelde dat het goed was en dat er iets veranderd was.

Het was een vreemde nacht en ik ben zo’n honderd keer wakker geworden. Er was geen geluid dat me steeds wakker maakte, er was eigenlijk niets wat me hinderde. Maar ik had wél gloeiend hete voeten. In het begin irriteerde me dat en hing ik mijn benen buitenboord, maar dat slaapt ook niet erg comfortabel.

Omdat ik toch niet kon slapen ging ik me bewust verbinden met mijn eigen energieveld en kwam ik er achter dat ik heel sterk bezig was met gronden/aarden en dat mijn fysieke lijf me dat eventjes fijntjes liet voelen.  Want blijkbaar was dat nodig omdat ik momenteel de neiging heb om teveel “daar” te zijn en te weinig “hier”.  Want hoewel ik heel goed weet waarom ik hier ben, vind ik het lang niet altijd zo fijn hier en wil ik me soms het liefste verstoppen voor de chaos om me heen.

Toen dat achter de rug was mijmerde ik verder en dacht ik terug aan de tijd dat ik in Frankrijk woonde en op een avond in de tuin bij een vriendin zat en wij samen de kwantumsprong vierden en afspraken dat we mee zouden gaan in de nieuwe energie. We beklonken dat met een goed glas wijn  ( nou ja, eigenlijk een hele fles) en hadden een mooi gesprek over hoe het allemaal zou gaan worden als de nieuwe energie er eenmaal zou zijn, al wisten we nog niet precies wat die nieuwe energie zou inhouden, het voelde helemaal okee.

Maar voor menselijke begrippen duurt wachten nou eenmaal lang en mijn geduld werd behoorlijk op de proef gesteld. Het leven ging gewoon door met ups en downs, vooral veel downs waardoor ik steeds meer naar “thuis” verlangde.  En tóch ging ik door, want ik voelde in al mijn cellen dat het allemaal ergens goed voor was. Maar heel vaak had ik het gevoel dat ik enorm werd tegengewerkt door iets, ik kon het niet precies benoemen maar dat iets belette mij voortdurend om meZELF te kunnen zijn en het saboteerde zo ongeveer alles wat ik ondernam.

En nu……nu zitten we in een enorme chaos en wordt alles enorm op z’n kop gezet en vallen alle zekerheden waaraan we als Aardse mensen gewend zijn, ineens weg. En te midden van al dat tumult voel ik dat het goed is, al is het voor heel veel mensen zwaar en bagatelliseer ik het absoluut niet. Maar voor mezelf weet ik dat het nodig is en dat we nu de kans krijgen om letterlijk naar binnen te keren en dát  te doen wat onze Ziel verlangt, namelijk onsZELF  hervinden, hernieuwen, resetten……of hoe we het ook benoemen.

Zelf doe ik dat al vele jaren lang, me terugtrekken uit de hectiek van de buitenwereld en dat bevalt me heel erg goed en dat heb ik ook echt nodig om bij te tanken.

Het is NU de tijd om te herbezinnen over hoe we met elkaar en de Aarde omgaan, het is NU de tijd om  veranderingen aan te brengen en te bedenken aan welke kant we staan, wie we écht zijn. En ik ben absoluut geen volger van complottheorieën, ik ben geen volger van Guru’s die het allemaal zeggen te weten, ik ben geen volger van wie of wat dan ook. Iedereen heeft zijn/haar eigen waarheid en ik houd het maar gewoon bij mijn eigen waarheid, voor wat die waard is en zo nodig stel ik ‘m bij.

Het gaat mij in ieder geval om eigen verantwoordelijkheid nemen.

En zo mijmerde ik verder, afgelopen nacht en ik dacht na over de betekenis van het woord Corona en wat het doet met de mensheid en met mijzelf.  Corona doet dus veel met de mensheid en naar mijn idee brengt het vooral bewustzijn naar ons.  Als we het op die manier kunnen bezien, zonder dat we ons gek laten maken door de media en alle complottheorieën kunnen we er een positieve draai aan geven, zodat alles weer in balans kan komen. Want er is enorm veel onbalans.

En nu hebben we dus de kans om tot rust te komen, omdat we binnen moeten blijven, voor zover dat mogelijk is.

Misschien is dit de tijd om eens even niet bezig te zijn met  dingen als het zoeken naar een andere baan, een ander huis, invloed uitoefenen op van alles en nog wat, controle hebben…….gewoon even niks, dat komt allemaal wel weer. En ik denk dat dit ook de tijd is om uit ons beperkende schaarstebewustzijn te gaan stappen, want dat brengt ons nergens.

Ook is het goed dat we ons niet langer verbinden met het massabewustzijn dat hysterisch en in de war is. Realiseer je dat het er is, maar we hoeven niet de keuze te maken om ons daarmee te verbinden en er in mee te gaan, want het is niet van onsZELF.

En zo lag ik nog steeds, of alweer wakker en mijmerde verder over dat woord Corona.                 

Corona betekent kroon en ik herinnerde me een ervaring die ik vele jaren geleden had tijdens een  meditatie waarin ik werd meegenomen naar een huis in een andere dimensie.

Het was een prachtig huis, met een schitterende tuin en het huis had ontelbaar veel kamers. Ik wist dat al die kamers stonden voor de vele levens die ik op Aarde had geleefd en in iedere kamer stond een enorme boekenkast, vol met de boeken die over mijn levens gingen.

Helemaal op zolder was een vrij lege kamer, waar alleen een enorme schatkist in stond. Heel mooi bewerkt was die schatkist, met goudbeslag en al. Na een paar keer vergeefs proberen om die kist te openen, lukte het eindelijk en in binnenin zag ik de prachtigste juwelen en edelstenen en die waren blijkbaar allemaal van mij en ik voelde de symbolische betekenis ervan.                                        Bovenop lag een gouden kroon, ook al prachtig bewerkt met de mooiste stenen die ik ooit had gezien en  de Spirits die bij me waren zeiden dat het mijn kroon was en dat het tijd werd dat ik hem weer op mijn hoofd zou zetten.                                                                                                                               

Toen begreep ik de symbolische betekenis van dat alles nog niet zo goed, maar nu wél dus ik heb ‘m opgezet en het zou zo fijn zijn als iedereen z’n  kroon weer zou opzetten en zich weer zou herinneren wie hij/zij werkelijk is.

En toen werd het ochtend en het was stralend  weer en ik realiseerde me dat er afgelopen nacht heel veel was gebeurd. Niet alleen met mij, maar met ons allemaal en ik voelde dat er een zwaarte was verdwenen, dat er tegenwerkende energieën waren weggehaald door onze helpers uit het Universum, waar wij allemaal onderdeel van zijn.

En ik voelde dat het goed was en dat dit het is waar ik zo lang op heb gewacht, sinds die avond in Frankrijk, toen ik met die vriendin in de tuin zat.

Weet dat dit mijn eigen verhaal is en mijn eigen gevoelens zijn. Je mag het daar mee eens zijn of niet, dat maakt me niet uit. Maar zoals ik al schreef……..ik volg niemand, ik hang geen enkele theorie aan en heb mijn eigen waarheid.

© Leonoor. 05-04-2020


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Ans Van Galen-Top
2 maanden geleden

......... 💚❤💚

Joke prince
2 maanden geleden

Prachtig Leonoor wordt zomaar emotioneel bij het lezen van jouw zó herkenbare droom‼️Dankjewel 🙏🏻

Marja Huibers
2 maanden geleden

De zon die uit me rolt na dit mooie schrijven van jou is: 'ZO KEN IK JE LEONOOR"