Home » Blog » Ademen

Ademen

Heel lang ben ik ziek geweest, veel gedoe met mijn darmen die het niet deden, heftige operatie’s waardoor ik twee keer bijna ben doodgegaan, reuma, artrose  en twee totaal versleten heupen.

 Ik was gewend om voor alles waar ik last van had naar een arts, psycholoog, psychiater of alternatieve therapeut te gaan, heb ongelooflijk veel medicijnen geslikt en heb heel wat deuren platgelopen bij de “alternatieven”  Ik las veel spirituele boeken, leerde dat ik moest accepteren en loslaten, maar hoe dat moest, kon niemand mij echt vertellen.

Mensen die  het wiel al hadden uitgevonden vertelden mij om alles wat ik wilde, of kwijt wilde de “Kosmos in te gooien” maar er gebeurde niks. En ik had toch echt heel wat de Kosmos ingegooid hoor, maar er ging dus niks weg.
Heel veel spirituele cursussen en opleidingen heb ik gevolgd, over bewustwording, Healing…….heel veel methode’s heb ik toegepast om beter te worden, want er wordt in het aardse spirituele wereldje wel geroepen dat ziek zijn tussen je oren zit, maar niemand kon mij echt vertellen hoe je dat dan tussen je oren weg krijgt.
Ik kreeg in de gaten dat ik mijn hele leven al mijn ervaringen, overtuigingen en  het vertonen van sociaal wenselijk gedrag, de kans had gegeven zich in mijn lichaam te nestelen en hun verwoestende werk te laten doen. Hoezeer ik het ook begreep en de behoefte had om het uit mijn systeem te krijgen, zodat het in het hier-en nu geen invloed meer zou hebben, ik kreeg het niet voor elkaar. 
Hele discussies had ik soms met mensen die “het allemaal al wisten” en als ik niet koos voor hun strategie, behandelmethode, visie……dan wilde ik dus niet beter worden, PUNT !
Want Jantje van Marietje van Keesje van…was er ook zo ongelooflijk van opgeknapt, dussssssss. 
Bij iedereen scheen het te helpen, behalve bij mij en er moest dus wel iets heel erg mis met mij zijn omdat ik nog steeds niet beter was. 
Ook hoorde ik verhalen dat ik in een vorig leven misschien wel een heel slecht mens was geweest, dat wat ik iemand anders ooit had aangedaan, kreeg ik nu terug. Eigen schuld, dikke bult.

Hoezo veroordelend ?! Maar daar deed ik zelf net zo hard aan mee hoor, ik werd bijzonder bedreven in het veroordelen van mezelf.

God straft onmiddellijk, hoorde ik wel eens iemand zeggen, dus ik deugde van geen kanten natuurlijk, met zoveel gedoe op mijn bordje. En dan nam ik ook nog eens de sores van anderen erbij, want ik wilde zo graag dienend zijn. Maar ik was alles behalve dienend naar mezelf toe en maakte mezelf totaal ondergeschikt. Ik werd een soort vuilnisbak voor anderen, dump maar bij mij, dan ben jij er af.

Inmiddels was ik redelijk gefrustreerd geraakt van het feit dat mijn wereldje steeds kleiner werd, omdat ik de deur bijna niet meer uit kwam. Wandelen, fietsen, dansen, huishoudelijk werk…………..al die dingen die voor de meeste mensen heel normaal zijn om te doen, zag ik steeds meer uit mijn leven verdwijnen.
Het gekke is dat ik zo gewend was aan fysieke en emotionele pijn, dat ik niet eens meer in de gaten had dat het niet normaal is om pijn te hebben, ik paste me aan, aan het tempo van mijn lijf, steeds minder tempo dus. Maar ik probeerde het te accepteren, dat moest ik doen en zo was het nu eenmaal en daar moest ik het maar mee doen.


Tot op een dag het kwartje viel. Het inzicht kwam dat ik altijd alles buiten mezelf heb geplaatst, steeds anderen nodig had om dingen voor mij op te lossen. Maar ook dat ik mijn mind alle ruimte gaf om dingen voor mij op te lossen, ziek zijn was dus een oplossing voor een heleboel dingen.

De liefde die ik niet aan mezelf kon geven, maar zo ontzettend nodig had en die ik bij anderen zocht en vaak niet kreeg. De acceptatie dat ik nou eenmaal een heel gevoelig mens ben, met een heel gevoelig lichaam waar zó veel pijn en verdriet in opgeslagen lag.
Ik zag in dat er maar één mens verantwoordelijk is voor alles wat ik in mijn leven heb gedaan en ben tegengekomen, ikzelf en dat er maar één mens wát dan ook kan veranderen, ikzelf !
Want hoeveel boeken ik ook heb gelezen en hoeveel spirituele leraren ik bezocht, ik ging totaal voorbij aan het allerbelangrijkste in mijn leven…..het contact met mijn ZIEL.


Ik ging met ademhaling aan de slag, heel bewust diep vanuit de buik ademhalen en dan adem voor adem dát wat ik niet meer wil of nodig heb, laten integreren in mijn ziel. Zo van, dank je wel voor wat je me gebracht hebt, maar nu heb ik je niet meer nodig en mag je weg. En dan ook écht weg, je komt er niet meer in !
Ik leerde dat mensen die ziek zijn en pijn hebben, steeds uit hun lichaam gaan, waardoor er nog meer ongemak kan binnenkomen. In feite eiste ik mijn plek niet op, geloof ik nu. Ik kwam er achter dat ik, door niet bewust adem te halen in een permanente staat van hyperventilatie verkeerde en slecht geaard was, want eigenlijk wilde ik hier gewoon niet zijn, want veel te lastig en ingewikkeld vond ik het allemaal, dit aardse leven.

Ook kwam ik er achter, dat ik een hele sterke overtuiging had wat betreft tekortkomen op allerlei gebieden. Ik leefde in een soort van armoedebewustzijn, ik was niks waard, dus verdiende ik ook niks. Er ging namelijk altijd veel mis in mijn leven. Ik had veel dromen die ik wilde verwezelijken, maar het leek wel of er werkelijk niks lukte en dan was ik weer gefrustreerd en opstandig en voelde me slachtoffer van van alles en nog wat. Toen ik er dus achter kwam dat ik voortdurend alles buiten mezelf plaatste en daarin afwachtend en afhankelijk in was geworden, ben ik begonnen om mijn leven stapje voor stapje samen met mijn ziel te gaan creëren en niet meer met mijn mind.


Dus iedere keer als ik een lastig en klierend aspect in mezelf “terug naar huis” stuur, adem voor adem, ontstaat er ruimte in mijn lichaam en die ruimte vul ik op met liefde en compassie.
En dan vraag je je nu natuurlijk af of het écht zo simpel is ? JA !!!!! Niks zweverigs aan.
Het enige dat ik doe, is de verantwoordelijkheid voor mijn eigen welzijn nemen, samen met mijn ziel, die onlosmakelijk met mij verbonden is en samen met die ziel creëer ik mijn eigen  werkelijkheid, precies zoals ik mijn leven wil hebben.
Ik heb nog een hele weg te gaan, er zijn nog veel aspecten die terug naar huis mogen, maar dat ga ik met veel liefde doen.
Wat ik ook merkte, was dat deze inzichten consequenties zou gaan hebben voor mijn werk als inspirator, dat het anders zou gaan worden. Dat is dus ook zo, want zoals ik dokters nodig had voor mijn lijf, zo had ik mijn gidsen nodig tijdens consulten met cliënten, want zonder hen zou ik dit werk niet kunnen doen……..nu weet ik dat onze ziel net zo wijs is als onze gidsen en andere leraren, dus de manier waarop ik werk is veranderd en er zijn geen “tussenpersonen”meer nodig, omdat de energie en de inzichten recht uit de Bron komen, dat is ware verbondenheid.

En geloof het of niet, sindsdien ben ik in een soort stroomversnelling terecht gekomen, heel veel dingen zijn er veranderd, mijn leven stroomt weer, er komen nieuwe mensen op mijn pad die ik kan inspireren om ook vanuit hun ziel te  leven en te creëren. Ook kan ik me weer echt verbonden voelen met anderen, zonder mezelf weg te geven.

Het kan dus écht…..uit het slachtofferschap en armoedebewustzijn stappen en kiezen voor overvloed op alle gebieden. Daarmee wil ik niet zeggen dat alles maakbaar is, want er zijn nou eenmaal dingen waar je gewoon geen invloed op hebt. Maar het helpt wel enorm in het omgaan met dingen die nou eenmaal zijn zoals ze zijn, het helpt mij in ieder geval om niet alles persoonlijk te maken en daar dan heel veel last van te hebben. En ook mijn lijf is nog niet helemaal zoals het zou “moeten” maar er is al wel veel veranderd, al is er nog werk aan de winkel.

Ik ga  voor OVERVLOED, voor minder doe ik het niet meer !

 

© Leonoor 27-03-2015


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Miriam Kuppers
18 dagen geleden

Yeah!!!💞😘